Лукарски: Започваме изпълняването на заръката на премиера

Лукарски: Започваме изпълняването на заръката на премиера | StandartNews.com

Министърът на икономиката Божидар Лукарски впрегна „целия наличен ресурс" на Българския институт по метрология, за да изпълни заръката на премиера Бойко Борисов за препломбиране на всички бензиностанции. Това съобщиха от Министерството на икономиката, часове след като Борисов разпореди мерките.

„От днес, по разпореждане на министър-председателя г-н Бойко Борисов, започва смяна на пломбите на измервателните уреди по бензиностанциите. Смяната ще бъде извършена от специалисти от Български институт по метрология (БИМ). Зам.-министър Даниела Везиева издаде заповед, с която се нарежда поставяне на надлежни пломби на уредите. Подмяната ще бъде направена в резултат на извършените проверки на горивата по бензиностанциите и констатираните нарушения при поставените контролни пломби. В подмяната ще бъде включен целия наличен ресурс на БИМ по утвърден график", гласи прессъобщението на министерството.

На днешното заседание на правителството премиерът Бойко Борисов поиска спешен отчет до края на седмицата по повод извършените през последните дни проверки на горивата по бензиностанциите. До момента в цялата страна са запорирани общо 100 000 литра бензин и 60 000 литра дизел, стана ясно в началото на заседанието.

„Необходимо е значително завишаване на контрола и може да се наложи да препоръчаме на Министерството на икономиката да възложи монтирането отново на всички контролни пломби, по отношение на бензиноколонките на територията на страната", разпореди Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай