И това доживяхме. Цялата власт под карантина. Ами сега?

Никола Минчев се е почувствал зле след КСНС

И това доживяхме. Цялата власт под карантина. Ами сега? | StandartNews.com

Председателят на Народното събрание Никола Минчев е с COVID-19.

От парламента уточняват, че той се е почувствал зле след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, продължило близо шест часа.

След това той си е направил тест, който е бил положителен за COVID-19. Това съобщи пресцентърът на парламента.

През следващите дни Никола Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от Народното събрание правила, уточняват от пресцентъра на парламента.

Не е ясно какво следва за първите лица в държавата, с които Минчев е бил в контакт по време на днешното заседание на КСНС, което продължи близо 6 часа.

Според сега действащата заповед на министъра на здравеопазването карантината на контактните лица в момента е 10 дни, припомня Епицентър.

На първото заседание на Националния пандемичен комитет миналата седмица бе обсъждано срокът да бъде намален от 10 на 7 дни. За целта трябваще да бъде издадена заповед на министъра на здравеопазването, но такава все още официално няма.

На заседанието на КСНС, освен президента Румен Радев и самият Минчев, присъстваха още премиерът Кирил Петков, силовите министри Бойко Рашков и Стефан Янев, финансовият министър Асен Василев, председателите на парламентарни групи Десислава Атанасова (ГЕРБ), Мустафа Карадайъ (ДПС), Христо Иванов (ДБ), Тошко Йорданов (ИТН), Костадин Костадинов ("Възраждане").В заседанието участваха още заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова, както и председателите на Държавните агенции "Национална сигурност" и "Разузнаване" - Пламен Тончев и Антоан Гечев, и посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов.

Сред присъстващите бяха и редица членове на администрацията на "Дондуков" 2.

Поа-късно стана ясно, че и председателят на Столичния общински съвет също е дал положителна проба за COVID-19. 

Георги Георгиев си е направил PCR тест, след като се е почувствал зле, съобщи самият той в профила си във фейсбук.

Той посочва, че в следващите дни ще бъде под карантина и ще се лекува.

Георгиев информира, че е ваксиниран и се надява да премине по-леко през вируса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай