Лорер сипе жлъч. Разкри прегръщат ли се с Демократична България

Включи се във войната срещу президента Румен Радев

Лорер сипе жлъч. Разкри прегръщат ли се с Демократична България | StandartNews.com

Бившият министър на иновациите Даниел Лолер разкри ще се прегърнат ли предизборно „Продължаваме промяната” и Демократична България. Със сигурност ще си партнираме след изборите, заяви Лорер пред бТВ. Той уточни, че дали ще има предизборна коалиция между двете десни формации, ще стане ясно следващата седмица. „Продължаваме промяната” още не може да се яви самостоятелно на изборите, защото няма съдебна регистрация. Документите на ПП били перфектни, но съдебното решение се очаква да излезе след крайния срок за регистрация на вота. Така на ПП пак ще са и нужни партии патерици, с чиито регистрация да играе на изборите.

Лорер също се включи във войната срещу президента Румен Радев и обяви, че шепата протестиращи, организирани от Демократична България снощи, били „масови протести” срещу служебния кабинет. Икономиката растяла с 4 процента, а кабинетът „Петков” свършил повече работа от Борисов за 12 години.

Бързите промени в ръководството на Националната агенция по приходите (НАП) и в Агенция „Митници“ показва изключително добра, почти военна, подготовка, каза още Даниел Лорер.

„Тези хора са били подготвени и много добре са знаели кой къде ще бъде сменен. По отношение на областните управители, това е стандартна практика за всяко правителство, тъй като те са политически назначения. По интересни са смените в НАП и „Митници“, защото ние оставаме България в едно добро финансово състояние – има над 1,5 млрд лв.  излишък в хазната“, подчерта Лорер. Само преди дни обаче финансовият експерт на ДПС доц. Петър Чобанов обясни, че това е технически излишък, а в България има рекорден внос, а не износ.

По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма право да дава съвети за енергетиката.

„По отношение на Борисов по темата газ аз бих си мълчал, защото 12 години той нищо не направи. Построи „Турски поток“, който няма отклонения за България. Той дава газ на Централна Европа, но не и на нас. Това ни коства 3 милиарда и даде на Путин сигурност да започне войната в Украйна“, уточни представителят на ПП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай