Лорер с послание към партньорите. Какво очаква от ГЕРБ и Борисов

Сглобката е толкова здрава, колкото хората в нея смятат, че са приоритетите на българите

Лорер с послание към партньорите. Какво очаква от ГЕРБ и Борисов | StandartNews.com

„Сглобката е толкова здрава, колкото участващите в нея смятат, че са приоритетите на българите“, заяви тази сутрин пред бТВ Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

„Ако колегите от ГЕРБ смятат, че да има бюджет за страната за догодина е важно, сглобката ще продължи. Ако колегите от ГЕРБ смятат, че приемането на България в Шенген е важно за хората, правителство ще има. Ако ГЕРБ считат, че приемането ни в еврозоната е важно, парламентът ще просъществува“, допълни той.

„Нека да оставим летните закачки между лидерите настрана. Мисля, че диалогът между формациите, които поддържат правителството в момента, ще влезе в релси заедно със започването на работата ни в парламента“, заяви Лорер.

По думите му темата за сигурността в държавата е изключително важна. Тя е важна и за изборите, които предстоят.

„Първата точка – главният секретар. На всички е ясно, че това е оперативна роля в МВР и няма никаква връзка с президентската институция. Не разбирам и логиката някога това правомощие да е прехвърлено към президент изобщо. За всички е ясно, че министърът на вътрешните работи трябва да има свобода да назначава свой главен секретар“, на мнение е Лорер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай