Лорер намигна на ГЕРБ. Ще има ли разбирателство?

Силният човек в ПП със знаково интервю в "Стандарт"

Лорер намигна на ГЕРБ. Ще има ли разбирателство? | StandartNews.com

Силният човек в „Продължаваме промяната” Даниел Лорер намигна на ГЕРБ. ПП няма да подкрепи кабинет с мандат на Борисовата партия, но ще разговаря с нея по 16-те политики, които предлага. Това съобщи Лорер в знаково интервю за „Стандарт”.

ВИЖ ОЩЕ: Даниел Лорер: Консенсусът върху нашите 16 приоритета е възможен

16-те политики не са червени линии. Те са политики, които трябва да придвижат България напред - повишаване на пенсии, минимална работна заплата, увеличаване на прага за ДДС, законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Всичко това са все политики за България. И разбира се, че някои от тях могат да бъдат договаряни в какви параметри да се случат, каза Даниел Лорер.

Той не отрече разговори по тях с ГЕРБ. Напротив. По тези 16 политики ние ще преговаряме с всички. И с ГЕРБ, и с ДПС. Но това са преговори за политики, а не за правителство, категоричен бе той.

Лорер за първи път вдигна завесата, обяснявайки защо ПП не успя да се задържи във властта. Аз определено смятам, че ние можехме да управляваме по-добре в няколко аспекта. Преди всичко ние бяхме изключително ангажирани с управлението на България в една тройна криза - и здравна, и инфлационна, и военна. И това отне огромна част от нашето внимание като начинаещи политици, поради което не комуникирахме достатъчно с българските избиратели. Тази липса на комуникация, която изгубихме по време на управлението, ни коства много обществено доверие. Това ясно го осъзнаваме, каза Лорер.

В самото управление имахме изключително деликатен баланс, който трябваше да се поддържа между десните позиции на ДБ и левите на БСП. В състояние на четворна коалиция и, да речем, на "поп" тезите на ИТН, т.е., в състояние на ляво, дясно и "поп", да управляваш страна на фона на тройна и на световна криза, мисля, че е немалко предизвикателство, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай