Лице на ДБ съкруши държавата! С тази позиция

Какво каза Атанас Славов за коалицията

Лице на ДБ съкруши държавата! С тази позиция | StandartNews.com

Силен човек от "Демократична България" обяви какви са разминаванията им с ГЕРБ.

“Трябва да имаме не мажоритарен, а кооперативен парламентаризъм. Това показва и структурата на сегашното Народно събрание - няма най-големи, има средни и по-малки партии. Нужен е консенсус не в името на властови компромиси, а в името на бъдещето на страната.”

Това каза в предаването “Седмицата” на Дарик радио депутатът от “Демократична България” Атанас Славов. По думите му, понеже реформаторските сили не срещат решителна подкрепа от избирателите, по определени теми трябва да се търсят широки мнозинства. Ние от “Демократична България” сме показали, че по важни теми можем да търсим и да намираме такива мнозинства в предходния парламент.

Той си дава сметка, че част от привържениците на ДБ не могат да приемат разговори с политическите  противници, но трябва да си дадат сметка, че с прости мажоритарни мнозинства сега няма как да се работи, а и изобщо не става дума за отстъпление от принципни позиции. 

“Нито сме влизали в разговори с ГЕРБ, нито смятаме да влезем. Отказахме и предложението за среща с контактната група Росен Плевнелиев - Соломон Паси, защото е важно да се поеме политически ангажимент на най-високо ниво за съдебни реформи и за смяна на главния прокурор.

Непримиримо е разминаването и с БСП по въпроса за оръжието за Украйна, проект за решение за което ДБ внесе още в първия ден на 48-ото НС. Славов напомни, че “Продължаваме промяната” в предходния парламент също е била против предоставянето на оръжие за Украйна, но вече е “за”, както и ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай