Лиляна Павлова: Влагаме повече асфалт с по-малко пари (ВИДЕО)

Лиляна Павлова: Влагаме повече асфалт с по-малко пари (ВИДЕО) | StandartNews.com

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и Диана Найденова инспектираха магистрала "Марица" в участъка Димитровград-Харманли в рубриката "Карай направо" по Нова телевизия. Там тече финално асфалтиране и съвсем скоро пътят трябва да бъде готов.

"Опитваме се със 100 милиона да ремонтираме повече, отколкото управлението на БСП смяташе да направи. Опитваме се да вложим повече асфалт с по-малко пари", заяви Павлова.
"Знаците и мантинелите са нещо скъпо, в 90% от случаите те са отнесени. В момента, в който има катастрофа, мантинелата трябва да се махне и да се сложи нова", поясни регионалният министър.

"Най-лесно е да критикуваш". Така Павлова отговори на думи на председателя на БСП Михаил Миков защо няма пътища в Северозападната България. Министърът посочи, че няма проекти за този регион.

"Още първото правителството на Бойко Борисов възложи проектиране на път между София и Видин, но не сме го видели", каза още тя. "Без пътища няма хляб, защото зърното трябва да се извози", допълни Павлова.

 „Едно време планирали „Дунав мост" да го има, но не планирали и не проектирали пътя. Проектирали сме го вече, но сега вече трябват пари. Само участъка Мездра-Ботевград е 340 млн. лева - 800 млн. лева са необходими като минимум за отскок", коментира тя. „За последните 15 години те управляваха и какво направиха?", попита Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай