Лена проговори за кабинета. Нова цел в политиката

"Промяната" играе собствена игра

Лена проговори за кабинета. Нова цел в политиката | StandartNews.com

Лена Бориславова проговори за новата си цел в политиката. Тя е свързана с местните избори. “Както написах преди няколко дни в своя позиция, осъзнах по време на кампанията, че много от проблемите, за които ни говорят хората се решават на местно ниво. От “Продължаваме промяната” до този момент не сме се явявали на местни избори, задачите са големи, проблемите още повече.”, каза Бориславова пред журналисти в парламента, след като парламентът прекрати правомощията й като народен представител. Лена Бориславова, която е бременна в четвъртия месец, се отказа да бъде депутат, но заяви, че остава в преговорните екипи за правителство и ще работи за доброто представяне на „Промяната” на местните избори.

ВИЖ ОЩЕ: Край! Лена сложи точка на парламента

"За нас е важно да имаме добра подготовка, да организираме хората си по места, да предложим конкретни решения, още в първите дни след предизборната кампания", посочи Бориславова.

На въпрос дали предстои да влезе в местната власт, Лена отговори, че предстои да се види. Тя посочи, че успоредно с подготовката за местни избори, нейният екип ще работи и за сформиране на правителството и за приемане на законодателна програма, която е била водеща още по време на предизборната кампания на ПП.

“За нас няма значение и условие да бъдем в управляващо или неуправляващо мнозинство, за да се борим за законодателните решения, в които вярваме. Ние работим за това в НС да могат да бъдат приети важни закони за страната, а не като в други случаи - първите стъпки да бъдат изборното законодателство.”, каза Бориславова.

Тя потвърди също, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ, но когато вторият мандат дойде при тях са готови да предложат състав за кабинет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай