Сряда,

Лена го закъса. Прокурори по петите й

От: СТАНДАРТ -
1930
Лена го закъса. Прокурори по петите й
A
A
A

Софийската градска прокуратура продължава разследването на договора за правна помощ, подписан от Българската банка за развитие с адвокатска кантора, в която е работила бившият депутат от "Продължаваме промяната" Лена Бориславова. Това заяви говорителят на СГП и зам.-градски прокурор Христо Кръстев, цитиран от "Сега". Разследването започна през юни 2022 г., а срокът му засега е удължен до юни 2023 г.

Предстоят разпити на около 20 свидетели и приобщаване на документи, поясни Кръстев. Той не даде допълнителна информация, тъй като според наблюдаващия прокурор, ако се предоставят детайли, може да се повлияе на разследването или да се укрият документи.

"Софийската градска прокуратура наблюдава образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка и от това е произлязла значителна вреда", обяви държавното обвинение миналия юли, когато се разбра, че води такова разследване. Това очевидно означава, че се разследват хора от ББР.

От миналия юни е известно, че прокуратурата проверява договор на ББР, свързан с Бориславова. Тогава тя коментира, че е научила от медиите за разследването. Но че знае както от ББР, така и от кантората, че държавното обвинение им е пращало въпроси конкретно за нея. Тя се учуди, че може да бъде разследвана за неизгодна сделка в случая, тъй като не е представлявала кантората, подписала договора с ББР.

"Не става въпрос за факти, а за начина на действие на прокуратурата", посочи още Бориславова. Тя допълни, че не се притеснява от разследването и се надява, че в него правото ще надделее над политическите интриги.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com