Вторник,

Лечева ще работи за спокойствие и успехи в бг спорта

От: Стандарт, снимка БГНЕС -
1730
Лечева ще работи за спокойствие и успехи в бг спорта
A
A
A

„Мога да кажа, че съм близо 40 години в спорта като състезател, като ръководител, като народен представител. Ще бъде грешка, ако някой се постави над българския спорт. За мен той винаги е бил кауза. Ще запазя всичко позитивно и започнато, което може да доведе до успехи и спокойствие – принципите, от които ще са водя, са професионализъм, опит, прозрачност, и най-вече истината. Само след две години е Олимпиадата в Париж. Ще дадем нужното спокойствие – да можем да дадем увереност, че ще действаме внимателно. Всеки един спортист е важен. Целият екип ще бъдем близо до тях“, това заяви Весела Лечева, която пое поста на служебен министър на младежта и спорта от Радостин Василев на церемония в сградата на спортното ведомство.

Двукратната олимпийска вицешампионка потвърди, че ще има двама заместник-министри и началник на кабинета.

„Познати лица са, скоро ще обявя имената им“, каза новият служебен министър на спорта и продължи: „Ще се събера с всички, ще им дам конкретни задачи, за да имаме една много внимателна преценка на всички предстоящи решения. Всичко започнато ще бъде анализрано, така че да се направи една временна картина“.

От своя страна бившият вече спортен министър Радостин Василев заяви, че напуска поста с високо вдигната глава.

„Днес с голямо удоволствие предавам поста на един спортист, който се доказа и като спортен ръководител и администратор. Тръгвам си с високо вдигната глава, направих всичко по силите си, няма от какво да се срамувам – започнат бе един кръстоносен поиход срещу политики в спорта. Благодаря и на екипа си – тези хора показаха, че могат да се справят под напрежение“


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички