Лечева се плаши от протестен хаос и от Божков

Моето опасение е да не се стигне до хаос и обругаване на всички институции

Лечева се плаши от протестен хаос и от Божков | StandartNews.com

Моето опасение е да не се стигне до хаос и обругаване на всички институции. Много е важно младите хора да имат своите конкретни искания, защото само оставката не решава въпроса. Най-лесно е да смениш един човек с друг, но въпросът е да се смени моделът. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Весела Лечева в интервю за бТВ.

По думите ѝ е важно исканията на младите хора да не бъдат подменяни. “Безспорно има много политически парти и неправителствени организации, които подкрепят демонстрациите. Има и хора, които са с 18 обвинения и считам, че не трябва да се приема безкритично и безрезервно всяка една подкрепа”, обясни тя.

“Страхувам се от бизнесмена Васил Божков. Най-вече се страхувам за бъдещето на нашите деца. Опасявам се, че желанието и порив за протестите може да бъдат опорочени и подменени”, коментира още Лечева.

Тя се опасява, че изходът от протеста може да внесе в исканията за оставки и друг, чужд сценарий.

Лечева коментира и покушението срещу нейния съпруг. Тя сподели, че 13 години чака да то бъде разкрито. “13 години очаквам смелост и доблест от хората, които оглавяваха правораздавателните институции. Очакват го и младите хора на протеста”, изтъкна тя.

“Никога не съм очаквала, че заради дадена позиция мога да предизвикам отнемането на човешки живот. Казвам го не заради личната драма, а за да предпазя младите хора от този тип правораздаване и модел на управление на бизнес”, продължи тя.

Попитана дали тя може да е причината за посегателството срещу Манол Велев, понеже е била председател на Държавната комисия за младежта и спорта, Лечева каза: "Не мога да се виня за позиции, които съм заемала в посока защита на държавния интерес. Аз съм отговорен човек. И съм се водила именно от това чувство. Обвинявам се, че не съм подозирала опита за покушение".

Относно това дали Васил Божков и Манол Велев са били конкуренция в хазарта, депутатката коментира така: "Независимо какви са били отношения, мисля, че всеки един спор, конфликт, не трябва да се решава с оръжие. Това е първобитен начин. Най-тежкото престъпление за мен е отнемането на човешки живот. Това трябва да лежи на съвестта на всеки, който иска да завоюва влияние, територии, власт, богатства".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай