Вторник,

Лечева се плаши от протестен хаос и от Божков

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
176
Лечева се плаши от протестен хаос и от Божков
A
A
A

Моето опасение е да не се стигне до хаос и обругаване на всички институции. Много е важно младите хора да имат своите конкретни искания, защото само оставката не решава въпроса. Най-лесно е да смениш един човек с друг, но въпросът е да се смени моделът. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Весела Лечева в интервю за бТВ.

По думите ѝ е важно исканията на младите хора да не бъдат подменяни. “Безспорно има много политически парти и неправителствени организации, които подкрепят демонстрациите. Има и хора, които са с 18 обвинения и считам, че не трябва да се приема безкритично и безрезервно всяка една подкрепа”, обясни тя.

“Страхувам се от бизнесмена Васил Божков. Най-вече се страхувам за бъдещето на нашите деца. Опасявам се, че желанието и порив за протестите може да бъдат опорочени и подменени”, коментира още Лечева.

Тя се опасява, че изходът от протеста може да внесе в исканията за оставки и друг, чужд сценарий.

Лечева коментира и покушението срещу нейния съпруг. Тя сподели, че 13 години чака да то бъде разкрито. “13 години очаквам смелост и доблест от хората, които оглавяваха правораздавателните институции. Очакват го и младите хора на протеста”, изтъкна тя.

“Никога не съм очаквала, че заради дадена позиция мога да предизвикам отнемането на човешки живот. Казвам го не заради личната драма, а за да предпазя младите хора от този тип правораздаване и модел на управление на бизнес”, продължи тя.

Попитана дали тя може да е причината за посегателството срещу Манол Велев, понеже е била председател на Държавната комисия за младежта и спорта, Лечева каза: "Не мога да се виня за позиции, които съм заемала в посока защита на държавния интерес. Аз съм отговорен човек. И съм се водила именно от това чувство. Обвинявам се, че не съм подозирала опита за покушение".

Относно това дали Васил Божков и Манол Велев са били конкуренция в хазарта, депутатката коментира така: "Независимо какви са били отношения, мисля, че всеки един спор, конфликт, не трябва да се решава с оръжие. Това е първобитен начин. Най-тежкото престъпление за мен е отнемането на човешки живот. Това трябва да лежи на съвестта на всеки, който иска да завоюва влияние, територии, власт, богатства".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички