Ламбо става дясна ръка на Нинова

Ламбо става дясна ръка на Нинова | StandartNews.com

Край на привилегиите, отсече лидерът на БСП (ВИДЕО)

Стефан Данаилов, Костадин Паскалев, Илияна Йотова застават до новия председател на БСП Корнелия Нинова. Ламбо ще е зам.-председател на партията, предложи новият лидер на своите по време на първото заседание на пленума на социалистите днес за избор на ръководство.

Нинова отстрани т. нар. фараони от креслата им, в които са повече от 20 години на "Позитано" 20 - Янaки Стоилов, Румен Овчаров, Георги Пирински, Катя Николова, Евгений Узунов, Бойко Великов, Димитър Дъбов. И предложи 100 % обновление на състава на Изпълнителното бюро. Това стана на първото заседание на Националния съвет на БСП след избирането й за лидер на БСП. В Изпълнителното бюро влизат силни и ярки личности с позиции и авторитет и извън БСП, отбелязаха социалисти пред Стандарт. Новият председател на партията вкарва в ръководството й дори и свои опоненти като журналиста Александър Симов.

По време на пленума на "Позитано" 20 днес Нинова отсякла: Край на привилегиите! Оказва се, че само за 1 година старото Изпълнителното бюро е изхарчило "за облаги" 200 000 лв. Разходите са за служебни возила и други екстри. "Тези пари ще бъдат разпределени към структурите на партията, а новите членове на ИБ ще работят за каузата", бе категорична Нинова.

Ето и предложенията на Корнелия Нинова за членовена ИБ на БСП: Стефан Данаилов - зам.-председател, Костадин Паскалев, Радослав Гайдарски, Калоян Паргов, Илияна Йотова, Красимир Янков, Весела Лечева, Кирил Добрев, Бриго Аспрухов, Георги Гергов, Драгомир Стойнев, Александър Симов, Валери Жаблянов, Деница Златева, Юрий Асланов, Крум Зарков.

Избраните съвети към Националния съвет започват незабавно изготвяне на национален план за промяна на България. До 10 дни ПГ на БСП лява България ще внесе и първия антимонополен закон в защита на потребителя. 

Новото Изпълнително бюро на БСП ще има 2 месеца изпитателен срок. Самата Нинова дала да се разбере, че ще "дава пагони" според работата на членовете на бюрото. Но и ще предлага промени светкавично, щом не вижда резултати. 

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай