Ламбев: Младите в Търново искат смяна на управлението 

Ламбев: Младите в Търново искат смяна на управлението  | StandartNews.com

Младите хора на Велико Търново искат кардинална смяна на управлението в града, стана ясно на срещата с Валентин Ламбев от БСП кандидат за кмет на Велико Търново с младежи от Великотърновския университет. Той ги увери, че лично за него и за бъдещата стратегия на управление на общината младите са основен партньор, на който ще се разчита като коректив за извършваната дейност. Самият той, като млад политик, смята, че реалната промяна в управлението може да се случи единствено с активното участие на месните студенти и техните връстници от града.

„За да не изгуби младите си хора Велико Търново, трябва да мисли за тях от детската градина, през скамейката на университета, до отговорността на младежката заетост, а вашето поколение носи отговорността да покаже посоката на всяка политическа власт как това да се случи", каза Ламбев. Той изрази волята си да се бори за програма, която да ангажира младите специалисти в публичната администрация, която да се развие чрез платени стажове за студентите в общинска администрация. „Освен това имаме волята да организираме работата по места, назначавайки млади експерти, които да подпомагат кметовете на по-малките общини в процеса на изготвяне, изпълнение и регулация на обществените поръчки", каза още той.

„Като съвременни, информирани и активни хора искаме възможност да се развиваме динамично и целенасочено", категорични бяха младежите. Те имат нужда от причини, за да намерят смисъл да останат в града и в страната въобще, а един от начините е общината да се погрижи за техните потребности. „Искаме модерна среда за развитие", заявиха младежите и дадоха примери за подобряване на градската среда. Студентите изтъкнаха, че имат нужда от повече автобуси по линията, която обслужва университета и дори предложиха откриването на нова линия, която да обслужва само студентите от университета. Те изразиха мнение, че е изключително важно проблемите им да бъдат чути.

Липсата на инфраструктура, качествено предлагане на административните услуги, липсата на паркоместа бяха само част от дискутираните теми на срещата. „Младите търновци са активни хора и наша е отговорността да впрегнем тяхната енерегия за градивна промяна" , заключи той, като увери, че лично ще се заеме с формирането на групи между студентите и експерти от общинския екип, които да изработят стратегия за реализацията на конкретни мерки на база на техните нужди и очаквания. Валентин Ламбев завърши с убеждението си, че разбира това не просто като видими инициативи с участието на младите, а като изпълнени със съдържание и целенасочени младежки политики на местно ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай