Купуваме подводница за флота. Текат преговори

За едно място в армията се борят шестима, каза министърът

Купуваме подводница за флота. Текат преговори | StandartNews.com

България води преговори за купуването на подводница за нуждите на ВМС. Това съобщи във Варна вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов. Разговорите ще отнемат около 2-3 години.

"Българският флот плува уверено напред и отбелязва своите успехи в пандемичната 2020 година", каза Каракачанов. Той отбеляза като успехи закупуването на двата нови минни ловци за нуждите на ВМС, както и поръчката на двата нови кораба, които се изработват от варненска корабостроителна фирма. "За пръв път за повече от сто години целево се изработват кораби за нуждите за родния флот, а не се купуват такива", подчерта Каракачанов.

Като изключителни успехи той посочи още провеждането на военните учения в рамките на изминалата година, както и повишеният интерес към армията.

"Тази година за едно място в армията са се борили приблизително 6 души. Това ще доведе до по-бързо попълване на матроския и сержантския състав на флота.  С 40 % се е увеличило времето на вода на нашите кораби в състава на съюзническите патрулни групи", отчете Каракачанов.

Той бе посрещнат пред Щаба на ВМС във Варна с военни почести. Поводът за визитата му бе анализ на подготовката на Военноморските сили през учебната 2020 година.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай