Четвъртък,

Купуваме подводница за флота. Текат преговори

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

България води преговори за купуването на подводница за нуждите на ВМС. Това съобщи във Варна вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов. Разговорите ще отнемат около 2-3 години.

"Българският флот плува уверено напред и отбелязва своите успехи в пандемичната 2020 година", каза Каракачанов. Той отбеляза като успехи закупуването на двата нови минни ловци за нуждите на ВМС, както и поръчката на двата нови кораба, които се изработват от варненска корабостроителна фирма. "За пръв път за повече от сто години целево се изработват кораби за нуждите за родния флот, а не се купуват такива", подчерта Каракачанов.

Като изключителни успехи той посочи още провеждането на военните учения в рамките на изминалата година, както и повишеният интерес към армията.

"Тази година за едно място в армията са се борили приблизително 6 души. Това ще доведе до по-бързо попълване на матроския и сержантския състав на флота.  С 40 % се е увеличило времето на вода на нашите кораби в състава на съюзническите патрулни групи", отчете Каракачанов.

Той бе посрещнат пред Щаба на ВМС във Варна с военни почести. Поводът за визитата му бе анализ на подготовката на Военноморските сили през учебната 2020 година.  

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички