Kунева: Русе, Варна и Пловдив да участват активно в председателството на ЕС

Kунева: Русе, Варна и Пловдив да участват активно в председателството на ЕС | StandartNews.com

Русе. Русе, Варна и Пловдив да са сред важните базови центрове, да поемат част от събитията на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018г. и да участват активно в процеса, не само столицата. Тази идея лансира днес заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева на среща с кмета на град Русе Пламен Стоилов, съобщиха от пресслужбата на МС.

„Мандатът ни е възможност за реклама на страната и Русе е един от градовете, които трябва да получат своето заслужено място на картата на Европа", коментира Кунева, която е координатор на подготовката за председателството.

Тя допълни, че след посещението си в Румъния вижда значителни възможности и за регионално сътрудничество между двете страни във връзка с председателството, както българското, така и румънското, което следва след нашия мандат.

На срещата бяха обсъдени възможностите за съвместни проекти между България и Румъния по плана за инвестиции на Европейската комисия, наричан Плана „Юнкер".

Кунева подчерта, че ще съдейства за ускоряване на сътрудничеството между двете държави и заяви, че то ще има конкретни икономически ползи за Русе и Северна България въобще.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай