Кунева очаква конструктивен диалог с ГЕРБ

Кунева очаква конструктивен диалог с ГЕРБ | StandartNews.com

София. Очакванията ми от преговорите с ГЕРБ са за конструктивен диалог, каза Меглена Кунева председател на „Движение България на гражданите" пред "Фокус".

„Очаквам на масата да се поставят програми, да се обсъдят големите проблеми пред държавата - актуализацията на бюджета, бюджета за догодина, ситуацията с КТБ, външната политика, въпросите в енергетиката. Вчера от ДБГ излъчихме един от най-добрите в преговорите - Димитър Танев - човек твърд и същевременно конструктивен и диалогичен. Очаквам той да подсили екипа на Реформаторския блок", обясни Кунева.

Тя посочи съдебната реформа като един от въпросите, които Реформаторите ще отстояват докрай. "Не защото не сме способни на компромиси, а защото без да има правосъдна реформа нищо в страната ни няма да тръгне напред. Обществото ни е изгубило чувството си за справедливост, без ефективна съдебна система няма и бизнес". „Помислете си само колко инвеститори, колко български фирми напуснаха страната, защото не могат да разчитат на съда, защото има политически чадъри, защото има ненаказана корупция. В правосъдието има системни грешки, които няма да се оправят с персонални промени, а само с голяма цялостна реформа. Говорим и за Шенген - колко година минаха и България все още не е член, това също е съдебна реформа", каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай