Кунева обвини ГЕРБ, че купуват цели села

Кунева обвини ГЕРБ, че купуват цели села | StandartNews.com

София. Лидерът на „България на гражданите" Меглена Кунева очаква „тежки манипулации" на изборите и обяви, че масово се сплашват хората в районите с голяма безработица. Пред бТВ тя отправи директно обвинение към ГЕРБ за тези очаквани манипулации.

„В Монтана, в едно от селата, е правен опит от ГЕРБ да се купи цяло село. Така ми казаха - с определени средства, които са предлагани за глас", обяви Кунева. По думите й е политически неприемливо директорът на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов да е в листите на ГЕРБ. Според нея имало и други данъчни, кандидати от тази партия. „Има плашене, има заплахи от проверки. Особено там, където безработицата е много голяма, където са останали няколко предприятия, ако едно изчезне няколко стотици семейства остават без работа", добави Кунева.

Движение „България на гражданите" е получило покана да се присъедини към останалите партии, които решиха да наемат паралелен преброител за изборите, поради съмнения за манипулации, и ще я обсъди след празниците. Кунева също очаква нередности на изборите.

По повод скандала с подслушването тя призова Бойко Борисов и Цветан Цветанов да се откажат от кандидат – депутатския си имунитет и да се оттеглят.

Тя отправи критики към служебното правителство, защото според нея се опитва да измести тежестта върху мястото, където е направен записа, а не съдържанието му. „Второто правителство на ГЕРБ се различава от първото, по това, че говорят чужди езици", обяви Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай