Събота,

Кунева: Не сме обидени на премиера

От: Администратор -
6436
Кунева: Не сме обидени на премиера
A
A
A

"В Реформаторския блок не сме обидени на премиера", заяви вицепремиерът Меглена Кунева пред БНТ. "Аз съм доволна, че вицепремиер отговаря за МВР", каза тя. В правителството има сътрудничество, категорично заяви зам. министър-председателят.

Твърденията, че Реформаторския блок е преял с власт, са безпочвени, каза Меглена Кунева и добави, че за едно такова твърдение трябват примери.

"Когато поемаш отговорност за дадена политика, го правиш по два начина - със стратегия и с човека, който трябва да свърши реформата. Когато говорим за членове на бордове, е нормално назначенията да са политически. Там не може да има конкурси. Трябва да е ясно кой носи отговорност. Когато говорим за администрация, това вече е друг въпрос. При предишното правителство са назначени без конкурс 5000 души в държавната администрация. Това е абсолютно недопустимо. За тези назначения е използвана една "вратичка", която ние сега затворихме и вече тази практика няма как да се случи", коментира Кунева.

"На местните избори трябва да демонстрираме доверие и съгласие с ГЕРБ, а и с останалите коалиционни партньори. Това е много важно. Това доверие се гради с години и трябва да бъдем внимателни. Не трябва да горим нито един мост помежду си", завърши вицепремиерът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички