Кунева: Не сме обидени на премиера

Кунева: Не сме обидени на премиера | StandartNews.com

"В Реформаторския блок не сме обидени на премиера", заяви вицепремиерът Меглена Кунева пред БНТ. "Аз съм доволна, че вицепремиер отговаря за МВР", каза тя. В правителството има сътрудничество, категорично заяви зам. министър-председателят.

Твърденията, че Реформаторския блок е преял с власт, са безпочвени, каза Меглена Кунева и добави, че за едно такова твърдение трябват примери.

"Когато поемаш отговорност за дадена политика, го правиш по два начина - със стратегия и с човека, който трябва да свърши реформата. Когато говорим за членове на бордове, е нормално назначенията да са политически. Там не може да има конкурси. Трябва да е ясно кой носи отговорност. Когато говорим за администрация, това вече е друг въпрос. При предишното правителство са назначени без конкурс 5000 души в държавната администрация. Това е абсолютно недопустимо. За тези назначения е използвана една "вратичка", която ние сега затворихме и вече тази практика няма как да се случи", коментира Кунева.

"На местните избори трябва да демонстрираме доверие и съгласие с ГЕРБ, а и с останалите коалиционни партньори. Това е много важно. Това доверие се гради с години и трябва да бъдем внимателни. Не трябва да горим нито един мост помежду си", завърши вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай