Кунева: Не съм имала амбиции за поста вътрешен министър

Кунева: Не съм имала амбиции за поста вътрешен министър | StandartNews.com

"Не съм имала желание за поста министър на вътрешните работи", каза във Велико Търново вицепремиерът Меглена Кунева. „Мислите ли, че бих могла да поема този пост?! Не съм имала такова желание, но съм съпричастна към проблемите, които трябва да се решат в МВР. Важно е тези органи да дадат европейското лице на България", допълни тя.

Според Кунева номинацията на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи ще доведе до промяна в ресорите на вицепремиерите. „Този ресор няма да остане в моя обхват. Но г-жа Бъчварова може да разчита на моето сътрудничество", каза Меглена Кунева, която е заместник министър-председател по европейските политики и институционалните въпроси.

Вицепремиерът определи като политически избор оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. „Оставката му беше поискана, така че това не е личен избор, а политическа оценка. Беше нормално Светлозар Лазаров да я подаде", каза тя.

Според нея наследникът на Лазаров трябва да бъде човек с административен опит, да взима бързи и точни решения, да може да работи в сътрудничество, да е абсолютно честен. Освен това трябва да е доказан професионалист, да се ползва с политическо доверие, но да няма партийна окраска.

Вицепремиерът по координация на европейските политики г-жа Меглена Кунева изнесе публична лекция във Великотърновския университет на тема: „Председателството на Европейския същз от България през 2018 година: предизвикателства и практики".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай