Събота,

КТ Подкрепа: Служебните министри не знаят къде са

От: Редактор -
КТ Подкрепа: Служебните министри не знаят къде са
A
A
A

"Служебните министри непременно трябва да разберат къде се намират, защото не знаят къде се намират, с малки изключения като Гълъб Донев Този коментар направи пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа". 

Той предположи, че като вицепремиер и министър на труда и социалната политика Донев ще е председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС):

"Министрите от служебния кабинет трябва да потърсят начин да споделят отговорността, с която са се натоварили, защото иначе тя ще ги смаже. Няма по-добър орган за споделяне от НСТС".

По думите на Манолов има министри, които са с академична нагласа, които трябва да преминат в режим на оперативно действие, и даде пример с Атанас Пеканов, който според него има качества, но трябва да премине в друг режим на работа.

Според президента на КТ "Подкрепа" много неща са останали несвършени заради технически недостиг на време:

"Има какво да бъде направено сега. Някои неща и без парламент могат, с инструментариума, с който разполага служебното правителство".

Манолов отбеляза, че вече се наблюдава промяна на тона на общуване в политиката, което може да доведе до консенсуси, посочи той.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички