Крум Зарков се закани на Рюте. Тежки думи

Правосъдният министър размаха пръст и на депутатите

Крум Зарков се закани на Рюте. Тежки думи | StandartNews.com

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте да внимава. Заканата отправи служебният министър на правосъдието Крум Зарков по бТВ по повод решението на Нидерландия да не подкрепи България за влизане в Шенген.

Според Зарков думите на президента за обидното внушение на Нидерландия, че границата ни се минава за 50 евро и че това е цинизъм към България, вече са се чули и ще отзвучават в цяла Европа.Не става дума за емоция, а за право, обясни Зарков. По думите му всичко, което и Нидерландия, и другите страни членки са казали, ние сме го направили. Точно обратните на решението на Нидерландия били диалозите, водени от страна на България с ЕС.

Казваме им, че правим страшно много стъпки в тази посока - върховенството на закона. И аз искам резултати не заради Нидерландия, а заради нас, каза Зарков.

Той обясни, че Европейската комисия на най-високо ниво, европейският парламент и практически всички други държави са на страната на България. Те да не би да имат по-малко притеснения от Нидерландия, попита риторично министърът.

Зарков смята, че не може да поставят под въпрос животът и достойнството на българските полицаи.

Ако парламентът спре 40 часа да се занимава с изборния кодекс, може да приеме законите, с които три правителства са се занимавали и които са във връзка с изискванията на ЕС, заяви още Зарков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай