Кристиан Вигенин бил против оставката на Нинова

Ние оставаме единствената опозиция на ГЕРБ, категоричен е той

Кристиан Вигенин бил против оставката на Нинова | StandartNews.com

Не бях съгласен с оставката на Корнелия Нинова и не разбрах защо вътрешната опозиция така яростно я посича, оплака се тази сутрин пред бТВ депутатът от БСП Кристиан Вигенин. Ние оставаме единствената опозиция на ГЕРБ, категоричен бе той.

„Смятам, че преди местните избори това не трябваше да се случва (оставката на Корнелия Нинова – бел.ред.). Решението на Нинова е лично. За мен тя е избрана от конгрес и само конгрес може да я свали. В крайна сметка целта ни остава да възвърнем влиянието си на местните избори“, заяви Кристиан Вигенин.

"Конгресът на БСП ще се проведе на 16 юни. Там ще се приеме оставката на Корнелия Нинова и ще дебатираме за правилата за избор на нов председател“, обясни червеният депутат.

„Ние оставаме единствената опозиция на ГЕРБ. Имам призив към всички местни организации на БСП - не губете фокуса и се гответе за предстоящите избори", добави Вигенин.

"Трябва да внимаваме с приказките по време на Националния съвет. Не бива да бъдем резки и крайни в своите оценки. Не мисля, че някой е посочил за виновник местните структури на партията за загубата на изборите. Трябва да преценяваме своя подход. Имаме нужда от успокояване на тези вътрешни конфликти в БСП. Нашата цел да печелим избори, а не да демотивираме партията си. Всички носим своята отговорност за европейските избори“, каза Вигенин.

„Тези избори винаги са трудни за БСП, защото нашите избиратели не ги считат за важни, не защото не са европейци, а защото не могат да усетят темите. Не можем да говорим за провал, защото повишихме избирателите си и увеличихме евродепутатите“, посочи червеният депутат.

Според него никой не говори, че ГЕРБ се представи по-зле на тези избори и най-вероятно ще имат по-малко евродепутати. „Ако те приемат тези избори като прошка, това ще е голяма грешка за тях. Пред Бойко Борисов и ГЕРБ предстоят трудни времена", прогнозира Кристиан Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай