Кристалина Георгиева съди в "Галерия"

Кристалина Георгиева съди в "Галерия" | StandartNews.com

Заместник-председателката на Европейската комисия Кристалина Георгиева ще съди вестник "Галерия" за разпространяване на клевети, информира пред Клуб Z.

"По мой адрес се разпространяват гнусни лъжи. Абсолютно никакво оправдание нямам за хората, които ги разпространяват. Поради позицията, която заемам като заместник-председател на Европейската комисия, се чувствам задължена да реагирам, ще ги дам под съд", бе категорична Георгиева пред медията.

В публикация в последния си брой, озаглавена "Кристалина, кажи си за ДС!", вестникът твърди, че еврокомисарката търси съзнателно дискредитиране на Ирина Бокова, която има шанс да оглави ООН. Целта била Георгиева "да й вземе поста" и дори вече "натискала министри" да я издигнат за генерален секретар на ООН.

В материала се твърди още, че въпреки официалното становище на комисията по досиетата, за разлика от Георгиева Ирина Бокова не е била вербувана от ДС. Еврокомисарката имала "доста тъмно минало, обвързано както с българските и съветските, така и с американските служби за сигурност". Досието й можело да излезе наяве, ако се стигне до официалната й номинация за ООН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай