Кристалина: Браво на бате Бойко

Кристалина: Браво на бате Бойко | StandartNews.com

"Имаме 32 млрд. лв. за следващите 7 години. В резултат на вашата отлична работа, на вашите министри, вече 10 млрд. са на разположение на България. Браво на бате Бойко". С тези думи вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева похвали работата на втория кабинет "Борисов". Тя, заедно с премиера, участва в откриването на реновираната част от Гигинския манастир в неделя.

"Правителството на Бойко Борисов прави всичко възможно не само да има инфраструктура, но и да има подкрепа за духовността на България", заяви Георгиева. Тя, Борисов и министрите Десислава Танева, Румяна Бъчварова и шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов откриха ремонтираната черква "Света Ана" в брезнишкото село Велковци. Храмът бе обновен с пари по Програмата за развитие на селските райони. Заедно с нея в Пернишко бяха реставрирани други две - "Св. Петка" и "Св. Николай Мирликийски" в Трън. Над 3 600 000 лв. са средствата, които ЕС отпусна за реставрация на храмове в областта през миналата година. С пари от Програмата за селските райони се обнови и старото крило на Гигинския манастир "Св. св. Козма и Дамян" край Брезник. Стотици миряни бяха дошли в почивния ден, за да видят реновираното крило на манастира и да се срещнат очи в очи с премиера. Много от тях му носеха цвета и дарове за здраве.

"Преди години тук дойдох на един събор, а манастирът можеше да се намери само по прахта от колите. И тогава им обещах да им направя пътя. Това което съм обещал, сигурно на 99 процента от програмата съм я изпълнил - от метрото на София до магистралите. Виждате колко се радват хората. Ако не беше лошият експеримент "Орешарски", държавата вече щеше да е три пъти по-напред. Най-голямата реформа, случила се в България, е инфраструктурата и строителството, която мога да си кажа спокойно, че си я движа аз, с моите министри и екипи. Защото остава за хората", заключи още премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай