Коя ще влезе първа в битката за София?

Сайтовете се надцакват с прогнози

Коя ще влезе първа  в битката за София? | StandartNews.com

Двете най-дълго чакани кандидатури за кмет на София – на Йорданка Фандъкова и на Мая Манолова, по всичко личи, че ще станат факт и то до дни.

Днес сайтът на Дарик пусна информация, омбудсманът ще обяви кандидатурата си в сряда, като тя ще бъде издигната не от БСП, а от инициативен комитет. След това ще излезе в неплатена отпуска.  

Според сайта, веднага след анонса на Манолова, градската организация на БСП официално ще излезе в нейна подкрепа.

Разговорите с омбудсмана се водели от председателя на БСП - София Калоян Паргов, а Корнелия Нинова  нямала никакво отношение към продецурата.

Ден, по рано, във вторник, БСП щяло да обяви стотина имена за кандидат кметове на левицата, но след тях няма да е Манолова, защото заседанието на столичната организация е чак след 2 седмици.  

Малко по-късно Епицентър обаче опроверга Дарик, че Корнелия Нинова е резервирана към Манолова като обяви, че кандидатурата на омбудсмана е „приветствана от лидера на БСП, защото „социалистите се надяват с нея да постигнат знаков пробив във властта на ГЕРБ”.

Според сайта, Мая се готвела да обяви кандидатурата си в голяма зала в София, на която ще бъдат поканени всички, чиито каузи тя е защитавала. Съпругът й, Ангел Найденов, също ще е до жена си, но с морална подкрепа, а не с пост. А председател на Инициативния комитет ще бъде емблематична фигура от протестите.

Това предположение съвпада с прогнозата на Дневник отпреди дни, че Инициативният комитет ще се оглави от знаков екозащитник. Междувременно, сред близката до сайта градска десница, от дни тече оживена дискусия коя от двете дамски кандидатури трябва да се подкрепи при евентуален балотаж, въпреки че те вече са си в кампания за техния кандидат – архитект  Борислав Игнатов.  

Епицентър вдигна допълнително градуса на напрежението, като обяви, че Йорданка Фандъкова ще обяви своята кандидатура още  утре. Сегашният кмет днес направи проверка как върви изграждането на първия аквапарк в столицата, чиито първи етап вече е готов,  а въвеждането в експлоатация трябва да започне след 15-ти ноември, но отново не коментира кандидатурата си. Преди дни обаче обяви, че решението си ще съобщи следващата седмица.

Единственото официално съобщение на ГЕРБ днес бе, че утре партията ще спази многогодишната традиция и първа ще се регистрира за участие в местните избори.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай