Кой ще бие първия звънец в най-младия парламент

Слави Кирилов е доайенът, бъдещ лекар е най-младият депутат

Кой ще бие първия звънец в най-младия парламент | StandartNews.com

70-годишният уролог доц. д-р Силви Кирилов от "Има такъв народ" е доайенът, който ще удари звънеца на първото заседание на 47-ия парламент днес. Неговият апел към колегите му е да поставят националния интерес над тяснопартийните. Признава, че за него медицината е призвание. Влязъл в политиката с надежда натрупаният от него опит да помогне за вземане на правилните решения в здравната система, където короновирусът като лакмус разкрил проблемите. Нужно е да се върне доверието между гражданите и институциите, смята доц. Кирилов.

Зад гърба си има впечатляваща практика. Завършил е Медицинският университет в София, има диплома по здравен мениджмънт от УНСС. Бил е   изпълнителен директор на едни от най-големите болници в България - "Александровска“,   "Доверие“,  "Уни Хоспитал“, има опит и в Агенцията по трансплантации.  

Доц. Кирилов беше номинацията за здравен министър в кабинета, предложен от партията на Слави Трифонов. Доцентът беше депутат на „Има такъв народ“ в 45-ия и 46-ия парламент.

Бъдещ лекар пък е най-младият депутат в новия парламент. Това е 23-годишният студент Милко Пенев, попълнение на "Продължаваме промяната". Роден и учил в Бургас, сега му предстои да завърши магистратура в Медицинския университет в София. Израснал е в семейството на лекар кардиолог и учителка по английски език. Лекар бие днес първия звънец на най-младия парламент в историятаНовиниИнформация

Средната възраст на депутатите е 40 години, което прави новия парламент най-младия в историята. Цели 47 години  е разликата между най-стария и най-младия депутат. Най-много дебютанти вкарва първата политическа сила "Продължаваме промяната". 

И въпреки че ще има и ветерани, които ще започнат 10-и мандат в парламента, като Хасен Адемов и Рамадан Аталай, близо 50% от народните представители ще влязат в пленарната зала за първи път. 

/Марица/

 

Всички актуални Новини

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай