Кой е премиерът! Разкритие на Христо Иванов

Думи за мандата и за Бойко Борисов

Кой е премиерът! Разкритие на Христо Иванов | StandartNews.com

"Демократична България" е готова да поеме отговорността да излъчи кабинет, който може да реши пет национални задачи. Той ще бъде технически и няма да разреши политическите разделения, а ще извади пред скоби националния интерес, обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Той подчерта, че петте национални задачи практически завършват архитектурата на мечтата за европейска България: влизането в Шенген и в Еврозоната, извършването на съдебната реформа, изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост и модернизацията на армията. И предупреди, че ако отидем на избори, поставяме под съмнение решаването на тези задачи, особено членството в eврозоната.

"По-малкият въпрос е дали ще се намерят 121 души в парламента в деня Х, по-важният е как ще работи после той в деня Y. Ако не можем да направим това усилие, направо да кажем на избирателите - ние сме несъстоятелни", разясни Иванов.

Христо Иванов заяви по повод номинацията му от Бойко Борисов да е бъдещ премиер, че това е политическа интрига, защото лидерът на ГЕРБ много добре е знаел за отдавна обявената позиция на ДБ за правителство без политически лидери.

"Показали сме своята сериозност да водим диалог, но да не позволяваме компромис с важните задачи", категоричен бе съпредседателят на ДБ.

Христо Иванов подчерта в заключение, че е изключително важно да се сформира редовен кабинет, при това в момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай