Кой е новият министър в кабинета "Главчев"? (СНИМКА)

Стефан Димитров е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Черна гора

Кой е новият министър в кабинета "Главчев"? (СНИМКА) | StandartNews.com

Рокада в последната минута направи в министерския си екип кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев. Както „Стандарт” писа по-рано президентът Румен Радев подписа 3 указа - за служебно правителство, за евроизбори и за извънреден парламентарен вот на 9 юни.

Според документите за външен министър е назначен Стефан Димитров, което се разминава с първоначално заявения Ивайло Ценов.

Кой е Стефан Димитров?

Стефан Димитров е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Черна гора. Той заема този пост на 21 януари 2023 г.

Димитров е завършил елитната 35 езикова гимназия в София, а след това продължава своето обучение в Потсдамския университет.

Бил е референт за Германия, ръководител на Дипломатическото бюро на Република България в Бон, ръководител на консулството ни във Франкфурт.

От 2020 до 2022 г. е директор на дирекция "Двустранно европейско сътрудничество" в МВнР. 

Припомняме, че Димитър Главчев е първият служебен министър-председател, избран според шестата поправка на Конституцията. Той е магистър по международни икономически отношения и по счетоводна отчетност. Дипломиран експерт-счетоводител, регистриран одитор в Института на дипломираните експерт-счетоводители.

Депутат от партия ГЕРБ и член на Комисията по бюджет и финанси от 41-то до 46-то Народно събрание.

През 2017 г. Главчев подаде оставка като председател на парламента. 

През юли 2023 г. беше избран от 49-ото Народно събрание за председател на Сметната палата, с мандат 7 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай