Кой държи капана на Борисов! Разкритие на Андрей Райчев

Той коментира шансовете за кабинет

Кой държи капана на Борисов! Разкритие на Андрей Райчев | StandartNews.com

"Не мисля, че Борисов днес иска да управлява.Така, на практика, би се повторила Тройната коалиция, но вместо с НДСВ - с ГЕРБ. А тъкмо срещу тази коалиция се бореше Бойко Борисов навремето. Г-н Борисов по-скоро иска да изкара в управлението една година до местните избори. Не е въпрос на аритметика, а на геополитическа ориентация. Допускате ли, че Европа и САЩ ще ни държат да имаме нестабилно правителство и да стоим без парламент в тази сложна ситуация. Ще има натиск, за да имаме работещ кабинет."

Това каза соци4ологът Андрей Рачев пред Марица.

" Законов​о служ​ебният кабинет може да изкара до декември и после, ако новосформираното 48-о Народно събрание не роди правителство, президентът Радев ще трябва да назначава нов служебен кабинет. Може и същия, но трябва отново да се мине по процедурата. Така е по конституция - тук няма място за интерпретации.

Ак ДБ кажат "да" на Борисов, той веднага ще приеме всички техни условия.

Дори на съдебна реформа ще се реши! На всичко ще се реши, защото това ще му е „пито-платено”. "Демократична България" може да се съгласи да управлява с него и така ще каже "пито-платено". Те това не искат да го казват. За Борисов обаче тази опция е с много висока стойност и той е готов да плати и най-високата политическата цена, за да се случи.

Президентът не е добре с партиите в момента. Той просто се скара със старата си любов БСП и с Корнелия Нинова. Не е в добри отношения и със своите собствени произведения - Стефан Янев и „Продължаваме промяната”. Куриозът е, че най-близко до него като политическа позиция днес е ДПС, с които той неотдавна беше в най-изострени отношения.

Ако международният натиск се засили и международното положение се усложни още повече, от "Продължаваме промяната" ще бъдат заставени да опитат. Защото партньорите от ЕС и НАТО искат от нас стабилност.  И последното, което ще хареса на Европа и Съединените щати, е една лутаща се неизвестно накъде България. Тогава те биха могли отново да приемат преговори с ГЕРБ и предполагам, че това ще се случи. Но ми е трудно да кажа дали ще се стигне до кабинет", коментира още Андрей Райчев.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай