Котев 440 пъти казва "да" на Тотев

Котев 440 пъти казва "да" на Тотев | StandartNews.com

Като общински съветник Кирил Котев няма внесена нито една точка за подобряване на града в дневния ред на ОбС Сандански.

Анализът на управлението на община Сандански за последните години наложи разглеждането на голям брой официални документи, от които се появиха любопитни факти.

Един от кандидат-кметовете в предстоящите избори – г-н Кирил Котев, който претендира да е опонент и критик на Андон Тотев, по документи се оказа, че всъщност е неговият скрит съюзник и поддръжник.

Преглеждайки няколкостотин страници от общинските документи, можем отговорно да заявим: За трите години, през които е бил общински съветник и председател на комисията по контрол, г-н Кирил Котев удобно е мълчал и в 99% от случаите е гласувал „за" предложенията на кмета Тотев!

В официалните общински документи не успяхме да открием нито една точка с негова идея, полезна за града ни, или най-бегли следи от дейност на комисията по контрол. За сметка на това, обаче, открихме, че е гласувал със „за" по 440 предложения на Андон Тотев. Нещо повече – сегашният „опозиционер" е дал зелена улица с гласуването си на 292 кметски предложения, свързани с имоти!

Другия „опозиционер", д-р Станоев, който сега подкрепя кандидатурата на Кирил Котев за кмет, е забравил, че 12 години е едно от най-близките протежета на Тотев. Може би е забравил, че на предните избори бе председател на инициативния комитет, издигнал Андон Тотев за кмет? Ето думите му тогава: „Всички, които издигаме за трети мандат А. Тотев за кмет, се ръководим от направеното от него за община Сандански, което не е никак малко. През тези години на управление бе направено много Сандански и населените места в общината да живеят по европейски. Всеки един от нас чувства промяната и е част от това, което е направено в здравеопазването, образованието, спорта, културата, икономиката, и най-вече за обикновените хора."

В Граждански съвет "Развитие за Сандански" вярваме, че хората в община Сандански заслужават истинска промяна, а не подмяна. Може ли човек без нито една идея за 3 години като общински съветник да има идеи като кмет? Може ли човек гласувал 440 пъти "за" Тотев и неговите сделки, да е истински противник на същия този Тотев? Може ли д-р Станоев, издигнал Тотев за кмет, сега да е истинска опозиция на Тотев?

Все по-ясно става, че Тотев и Котев са едно цяло. Това постоянно „за", което Котев винаги е давал на Тотев, е част от схемата. В резултат на тази схема вуйчото на депутата Кирил Котев, въпреки че е осъден, продължава да е шеф на общинските пазари.
*Авторът е председател на Граждански съвет „Развитие за Сандански"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай