Костов видя стабилизация и пълен мандат

Костов видя стабилизация и пълен мандат | StandartNews.com

Бившият министър-председател Иван Костов сподели мнение, че страната се стабилизира и няма разклащане на политическата система. Той прогнозира пълен мандат на премиера Бойко Борисов.

 

"Може да ви се види странно разсъждение, но в България тече частична стабилизация на страната, няма разклащане на политическата система. Страната се стабилизира, тъй като отива към местните избори с предизвестен край - управляващите ще имат още по-голяма печалба, опозицията ще изгуби още повече", коментира той. "На хоризонта се очертава пълен мандат за кабинета Борисов", посочи Костов и допълни, че причината за това е слабата опозиция.

Костов коментира ситуацията в Гърция и исканата помощ от България.

"Големият проблем е дали Гърция при тази влошена политическа конюнктура ще може да изпълни тази тежка програма. А тя води до огромно преструктуриране на администрацията и на начина на уреждането на трудовите отношения. Степента на гаранция и благосъстояние на гърците ще бъде много съществено увредено", коментира бившият министър-председател.

"През 1990 и през 1997 година и ние сме били така като Гърция. Самите гърци не могат да вземат 50 милиарда от тези активи, които ще влязат във фонда. Дали българските власти има защо да помагат, ако вероятността гърците да се оправят не е много висока. Това трябва да се прецени добре. Има смисъл да се помага на Гърция, ако има висока гаранция, че страната ще се оправи", допълни Костов.

"В България, когато бяхме в тази ситуация, имотите бяха на безценица понеже жена ми продаде имоти, за да платим обучението на дъщеря ми. Отникъде нямаше източници на други средства. Гърция сега са в това положение", коментира още бившият премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай