Костадинов: Борисов се страхува, че губи доверие

Костадинов: Борисов се страхува, че губи доверие | StandartNews.com

Благоевград. Бойко Борисов и ГЕРБ неистово се страхуват, че протестът отнема опозиционната им роля, те губят авторитет и доверие, структурите им са разколебани. Улицата ги заменя, твърди депутатът от БСП Емил Костадинов.

Той смята, че лидерът на ГЕРБ отправя призиви за подкрепа на протестите в сряда и четвъртък, за да има допълнителна ескалация на напрежението. Да може животът на това правителство и на този парламент да бъде прекратен. „Целта им е да не отговарят за тефтерчетата, за престъпленията на Цветан Цветанов, а да заведат хората до изборите. Улицата не формулира алтернатива, но се правят усилия добрите намерения на правителството, да са на втори план, а на първи план да са протестите.", заяви депутатът от левицата.

"Няма основания за бързи предсрочни избори. От това интерес имат само ГЕРБ, както и партии, останали извън парламента", каза още Костадинов. Народният представител очаква от партията на Борисов провокации по време на протестите. Затова отправи призив към участниците в тях да не се поддават на манипулации. „Не може правителството да носи отговорност за последните 24 години. С работата си, с пакета от социални мерки то заслужава доверието на българските граждани", смята Костадинов.

"Изявите на президента Георги Първанов никога не бива да бъдат неглижирани. Не мога да подмина без коментар позицията му, че БСП трябва да има ново ръководство. Смятам, че поведението му е достойно за съжаление, не го одобрявам", каза още червеният депутат. Той смята, че създаването на нови разделителни линии в този момент в партията е контрапродуктивно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай