Петък,

Костадинов се заяде яко с Борисов, защити червената боя

От: Иван Ангелов, сн. БГНЕС -
2017
Костадинов се заяде яко с Борисов, защити червената боя
A
A
A

С вчерашния протест направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в отговор на реакцията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод акцията на партията пред Дома на Европа в София.

Вчера сградата на ул. „Г.С. Раковски“ 124 в София, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, беше изцапана с червена боя по време на протест на „Възраждане“. В страницата си във Фейсбук от партията преди това обявиха, че ще отидат пред сградата на ЕК в София, за да протестират „срещу намесата на Брюксел във вътрешните ни работи“

Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София, написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Изключително тревожно е, че тази вандалска проява идва в момент на тежки предизвикателства пред България, посочи лидерът на ГЕРБ.

"Снощи Бойко Борисов осъдил (и той барабар Петко с жълтопаветниците) протеста на "Възраждане" срещу намесата на Европейската комисия във вътрешните ни работи. Съмнявам се той да е писал текста - все пак досега не съм го чувал да използва в речника си думи като инфилтрация и контрапункт", заяжда се Костадинов.

"Все пак съм длъжен да отговоря - инфилтрацията на враждебното американско влияние в нашето общество продължава почти необезпокоявано вече повече от 30 години и беше време ние българите да почнем да се борим срещу този тумор в държавата ни. С вчерашния протест ние просто направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности", посочва лидерът на "Възраждане".

Междувременно проявата от вчера предизвика и реакция на Министерството на външните работи (МВнР), което осъди посегателството срещу сградата на Дома на Европа в София. В позиция, публикувана на сайта на МВнР, се посочва, че подобни деяния контрастират в несъвместим противовес на съвременна България, както и на демократичните ценности, които страната ни олицетворява, заявяват от външното ни министерство.

Европейската комисия също осъди „вандалските прояви срещу сградата на нейното представителство в София“. В позиция, изпратена от Представителството на Комисията в България, се посочва, че правото на мирен протест е основна ценност във всяко демократично общество, но всякакви прояви на насилие или вандализъм срещу сгради на европейски институции са неприемливи.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com