Костадинов с остри думи за премиера в сянка

"Възраждане": Няма разлика между Кирил Петков и Асен Василев

Костадинов с остри думи за премиера в сянка | StandartNews.com

Днес министър-председателят в сянка излезе на светло. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“ и председател на парламентарната група на партията.

Костадинов коментира номинацията на съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев за министър-председател, с която най-голямата парламентарно представена политическа формация ще се опита да реализира проучвателния мандат за съставяне на кабинет. Той ще бъда връчен на Асен Василев в 17 ч. днес от президента Румен Радев.

Според Костадинов няма никаква разлика между настоящия премиер в оставка Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев, който ръководи и Министерството на финансите.

„Заявихме го и при консултациите при президента, че няма да подкрепим какъвто и да било кабинет в този тотално изчерпан и морално фалирал парламент“, каза още лидерът на „Възраждане“.

По темата за експулсирането на руските дипломати и ултиматума към България от страна на посолството на Руската федерация Костадинов коментира, че трябва да бъде свикан спешен Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) при държавния глава, за което вече е изготвено предложение, подписано от представители и на други формации.

„Ние пуснахме сигнал до Софийска градска прокуратура, с който искаме да бъде разследвано лицето Кирил Петков за извършени от него престъпления по служба“, каза още Костадин Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай