Костадинов с две задачи за парламента и една за президента

Сложи некролога на това Народно събрание

Костадинов с две задачи за парламента и една за президента | StandartNews.com

Парламентът има две задачи, които трябва да свърши - да се гласува вотът на недоверие днес и в следващите дни да се приеме актуализацията на бюджета за 2022 г. на второ четене. Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов на брифинг в кулоарите на парламента. Той подчерта, че и президентът има една задача - да разпусне сегашното Народно събрание.

„Всичко това, което се случва в българския парламент, смятаме, че в момента слага един достоен некролог на работата на това Народно събрание. Видяхме как е възможно представители на антагонистични партии, отричащи една на друга съществуването си през последните 30 години, могат да се прегръщат дружески по площадите“, каза Костадинов.

"Този парламент изчерпа своя морален мандат. Остават му още няколко седмици, за да изчерпи и своя управленски мандат. За нас той е напълно делегитимиран", каза още той.

Днес три пъти парламентът не успя да събере кворум, за да започне пленарното заседание. Точка първа трябваше да е изборът на нов председател на НС.

Костадинов каза, че на председателски съвет от „Възраждане“ са изразили мнение, че не е редно точката за избор на председател на НС да бъде преди гласуването на вота на недоверие.

"В България има политическа криза и тя е предизвикана от действията и бездействията на българското правителство", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай