Костадинов разпердушини ДБ. Какви са хората на Христо Иванов

Той е на мнение, че хората на Христо Иванов нямат управленски капацитет

Костадинов разпердушини ДБ. Какви са хората на Христо Иванов | StandartNews.com

"Демократична България" е "маргинална софийска партийка". Не трябва да ѝ се обръща толкова голямо внимание, заяви пред България он ер лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той е на мнение, че хората на Христо Иванов нямат управленски капацитет. Сигурен е, че дори ДБ да получи третия мандат, пак няма да имаме редовно правителство.

Депутатите ще гласуват днес решение, с което да задължат Министерския съвет да преговаря за промяна на Плана за възстановяване и устойчивост. В ябълка на раздора се превърнаха въглищните централи. 

"Нашата държава е подписала това, което на нея са ѝ казали. Кирил Петков каза, че няма да се затварят мощности. Оказа се, че ние казваме истината, а той излъга. Това, което на нас ни предлага ПВУ като компенсации за затваряне на 40% от мощностите на въглищните централи, е горе-долу съизмеримо с печалбите им за една година. Маришкият басейн има срок поне до 2100 г. ЕС ще ни подари 1,4 млрд., за да се откажем ние от между 17 и 20 млрд. лв. Това е национално предателство", категоричен бе Костадинов.

Той добави, че грижа за природата трябва да има винаги, но най-вече трябва да има грижа за хората. И алармира, че социалният ефект ще е опустошителен за цялата страна. 

"Това са стотици хиляди безработни. България ще бъде унищожена с един удар", убеден е Костадинов.

"Статистиката показва, че откакто влязохме в ЕС, зависимостта на нашата държава от внос става огромна. Над 80% от храните в България са внос от ЕС. Това е пладнешки грабеж", настоя още той.

Костадинов е категоричен, че абсолютно всичко ще бъде различно след евентуални нови избори и няма да има такава конфигурация в парламента. Според него "Български възход" няма да влезе в следващото НС, а БСП ще бъде на ръба. Гостът очаква избирателната активност да се вдигне заради хартиената бюлетина и купения вот.

"С решенията, които прие за няколко месеца, това Народно събрание изхарчи милиарди", отбеляза лидерът на "Възраждане". Менторите на другите партии имат интерес в България да има слабост и хаос. Тук не се изработва силна държава, създаде се буферна територия, която само се изсмуква, посочи още Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай