Костадинов проговори за думите на Митрофанова

МВнР на България системно мълчи, заяви лидерът на "Възраждане"

Костадинов проговори за думите на Митрофанова | StandartNews.com

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов с първи думи след интервюто на руския посланик и реакцията на Министерството на външните работи.

„В казуса с Митрофанова, в който няма нищо необичайно, късната реакция на МВнР може да бъде обяснена само по един начин - с пряка намеса на американския посланик“, написа той в социалните мрежи.

ВИЖ ОЩЕ: Подгониха Митрофанова! Как иска да гласува у нас

На въпрос в интервю за Мартин Карбоски, публикувано в канала му в YouTube, "Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?", Митрофанова отговаря: „Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам... Вероятно бих гласувала или "не подкрепям никого", или за Костадинов“.

ВИЖ ОЩЕ: Митрофанова проговори пред Карбовски за България и изборите

„Тъй като реакцията на МВнР дойде 4 дни след интервюто на Митрофанова, можем да бъдем сигурни, че това забавяне не е случайно. В МВнР работят изключителни професионалисти, които са наясно с унизителния колониален статут на България и това им връзва ръцете за реакции в случаите като гореописаните“, допълва Костадинов.

„Когато американският посланик хазяйничи в България, обикаляйки български министерства и държавни институции, МВнР на България системно мълчи. Когато немският и австрийският посланик отидоха при българския министър на икономиката, за да поискат от него да спре развитието на българската държавна фирма за производство на млечни продукти, МВнР на България замълча. Когато френският президент Макрон упражни недопустим натиск над България, за да приеме т.нар. френско предложение за Македония, МВнР на България замълча“, коментира още председателят на „Възраждане“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай