Костадинов предупреждава за война и национална катастрофа

Костадинов обвини управляващите, че прокарват разделителни линии в обществото

Костадинов предупреждава за война и национална катастрофа | StandartNews.com

Вместо декларация при откриването на есенната сесия на Народното събрание лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов посочи, че след няколко часа българин от Гърция – Милан Димитров, ще бъде екстрадиран от Гърция в САЩ на базата на клетвена декларация от американски прокурор по обвинения, че извършвал търговия, която нарушава американските санкции срещу Русия.

Костадинов посочи, че е поискал съдействие от Министерството на външните работи, но не е последвала реакция и съобщи, че народен представител от „Възраждане“ е в момента в Гърция за да помогне на Милан Димитров.

Костадинов обвини българската държава и депутатите, че не правят нищо, за да защитят български граждани в трудни ситуация. Според него това е симптом за разпада на държавата.

"Българският интерес е да защити всеки българин, където и да се намира той", каза още той и добави, че поради тази причина хората не вярват на държавата и не гласуват.

Костадинов коментира и убийството на Алексей Петров и попита защо Кирил Петков не е задържан, за да дава обяснение.

Той каза още: "Тези дни един българин беше убит от разбесняла се тълпа, но това не стресна никого в тази т.нар. държава".

Според него присъствието на английския посланик на среща в Централната избирателна комисия е „брутална намеса във вътрешните работи“ и „държавна измяна“ от страна на управляващите.

Костадинов обвини управляващите, че прокарват разделителни линии в обществото и че се опитват да заличат националната памет на българите, като подменят символи.

"Досега България е излизала от война с национални катастрофи, но сега сме на път да влезем във война след национална катастрофа, а изходът ще бъде летален за българската държава", каза на финала лидерът на "Възраждане".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай