Костадинов каза кое ще бъде смъртна присъда за икономиката

„Възраждане“ ще настоява за провеждане на национален референдум по въпроса за въвеждане на еврото

Костадинов каза кое ще бъде смъртна присъда за икономиката | StandartNews.com

Според лидера на партия „Възраждане” Костадин Костадинов въвеждането на еврото в България от началото на 2024 г. ще бъде „смъртна присъда” за българската икономика, заплати, доходи, пенсии, спестявания. Въвеждането му ще доведе до двуцифрена инфлация, която ще надхвърли тази в Гърция”, прогнозира той на среща във Видин, предава БТА.

Костадинов каза, че депутатите от „Възраждане“ ще настояват за провеждане на национален референдум по въпроса за въвеждане на еврото. Той отбеляза, че проблем от първостепенно значение през следващите месеци ще бъде именно въпросът за въвеждането на еврото, след одобряването на план за приемането му от 1 януари 2024 г.

На срещата депутати отговаряха на въпроси на гражданите близо три часа. Във фоайето на видинския театър от „Възраждане” събираха Подписка за отказ от участие и отказ от подписване от страна на България на конвенция, свързана с превенцията, готовността и реакция при пандемии, прекратяване на членството на България в Световната здравна организация и публично оповестяване на всички свързани с темата данни, проектодокументи и документи, предложени или подписвани от страна на България или нейни представители, в срок от три дни от създаването им, на сайта на поне една от институциите Народно събрание, Министерски съвет, Министерство на здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай