Вторник,

Костадинов категоричен: Няма да спазваме ковид ограничения!

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
336
Костадинов категоричен: Няма да спазваме ковид ограничения!
A
A
A

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов смята, че зелените сертификати са доказали неефективността си и затова той и другите депутати от партията няма да спазват ограниченията за влизане в Народното събрание.

"Нека българските граждани, които се чувстват дискриминирани, да постъпят по същия начин", заяви Костадинов пред Нова телевизия.

„Никой не иска скандали по тази тема, но зеленият сертификат доказа своята неефективност. Не трябва да има разделение между българските граждани по тази тема, като това е чудесен повод сертификатите да бъдат отменени изцяло. Подготвяме конституционна жалба по този повод”, добави той.

Костадинов е категоричен, че няма да си направи тест за влизане в сградата на парламента, обясни и че не е ваксиниран. „Народното събрание се превърна в някакъв цирк. Никой не може да ограничава правото ти да ходиш на работа”, каза още лидерът на "Възраждане".

По повод конфликта между Русия и Украйна Костадин Костадинов коментира, че до ескалация няма да се стигне.

„Кой и по какъв начин накара българското общество да се страхува и по тази тема, въпреки че ясно се каза, че конфликт няма да има. Не е възможно нахлуване на Русия в Украйна. Украйна дори не е член на НАТО. Този разговор у нас се инициира от хора, които искат да докажат колко са верноподанически пред САЩ. Това е театрална драма”, каза още той.

Костадинов е непреклонен, че гарантиране на независимостта на страната ни трябва да се осъществява единствено чрез български въоръжени сили.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички