Корнелия проговори за тънките сметки с Радев

Президентът трябвало да разсее съмненията, че ще прави партия

Корнелия проговори за тънките сметки с Радев | StandartNews.com

Корнелия Нинова е знаела предварително, че в понеделник Румен Радев ще съобщи заявката си за повторно кандидатиране. Това съобщи самата соцлидерка на партиен брифинг за водачите на червени листи.

ВИЖ ОЩЕ: Кои са водачите на листите на БСП

"Поздравяваме Радев и Йотова за решението им да се кандидатират за втори мандат, знаех за изявлението на президента предварително", каза Нинова, която два дни загадъчно мълча, оставайки всички политолози да коментират в колко неудобна позиция е поставена от президента.

БСП ще обсъжда кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат след парламентарните избори, каза обаче Корнелия Нинова.

"За формата и начина на номиниране, издигане, и двамата сме на мнение, че този въпрос ще се решава след изборите", допълни тя, ясно показвайки координация в действията с Радев.По думите й сега е бил точно момента за него, за да се разсеят спекулациите.

"Това изявление беше необходимо точно в този момент с една цел - да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия и ще се явява на парламентарните избори с ясната му и категорична заявка за кандидатиране за втори президентски мандат, той сложи край на тези спекулации. Това беше необходимо сега преди парламентарните избори", заяви Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай