Корнелия Нинова се разбесня! Пада ли кабинетът

Какво поиска лидерът на БСП

Корнелия Нинова се разбесня! Пада ли кабинетът | StandartNews.com

Нараства скандалът, свързан с украинското зърно у нас. 

Този въпрос е от геополитическо значение, но има и национално. Стои въпросът за защита на българския национален интерес, българската икономика и производство. Това заяви пред Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод искането за отпадане на забраната за внос на зърно от Украйна.

„Министърът на земеделието на правителството подкрепи протестите срещу правителството. Министърът на земеделието на България заяви, че четири пъти в Европа е изразявал становище против от името на българското правителство. Той помоли от ефира на една телевизия НС да изслуша аргументите му. Той призова да не вземаме такова решение, защото то ще бъде пагубно за България“, изтъкна Нинова.

Тя предложи министърът на земеделието да бъде изслушан в парламента по темата преди решението за отпадането на забраната да бъде гласувано.

„Очевидно характерът на сглобката е такъв. Никой не зачита публичните институции, министерствата, местата, където се вземат решенията. Перфектен пример на паралелна държава и задкулисие. Кой го е взел това решение в разрез с мнението на Министерски съвет и на българския министър на земеделието, които представляват България?“, попита тя.

„Ще тръгне ли българският парламент срещу българското правителство днес и най-странното – ще тръгне ли мнозинството, излъчило това правителство и този министър срещу тях? Какво означава това?

Че сваляте доверие от правителството и че то трябва да падне. Или най-малкото, ако министърът на земеделието има достойнство, днес трябва да напусне правителството“, категорична беше Нинова от парламентарната трибуна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай