Консултациите в парламента - без "Атака", но с Бареков

Консултациите в парламента - без "Атака", но с Бареков | StandartNews.com

София. Консултациите между представители на парламентарно представените партии БСП, ДПС и ГЕРБ се провеждат при закрити врати в сградата на Народното събрание. Представител на "Атака" не присъства, тъй като партийният лидер Волен Сидеров е в Москва. 

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков също се присъедини към консултациите. От вчера той се заканва по медиите да влезе в залата дори с физическа сила. Бареков се появи в сградата на НС малко след 12.00 часа и обяви, че без него тези консултации не са легитимни, тъй като двама от депутатите в парламента са членове на неговата партия и по този начин той е лидер на парламентарно представена партия, макар ББЦ да не се е явявала на парламентарни избори. Също така Бареков настоява, че има право да присъства на консултациите в качеството си на евродепутат.

Той призна, че не е получил потвърждение в отговор на писмото си до председателя на парламента Михаил Миков с искане да участва в консултациите, но се качи в зала "Запад" на Народното събрание и след сбутване между квестори, журналисти и представители на ББЦ бе допуснат да остане вътре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай