Константинов: Ще се усили натискът от Запад и от Изток

Константинов: Ще се усили натискът от Запад и от Изток | StandartNews.com

София. „В момента, в който натискът от Запад, а може би и от Изток се усили, ще настъпят някакви събития, да се надяваме в положителна посока", каза проф. Михаил Константинов, член на Изборния борд към Министерски съвет, в ефира на БНТ. "При това положение ще е ясно, че сегашните управляващи са наказани за глупостите, които направиха в началото на своето управление. Не е нужно да наказваме цялата държава. За щастие, това, което ще се случи в България, не зависи само от българските политици."

"Добре би било да има много сериозни смени в правителството, включително до ниво министър-председател, защото от многото искания, които има, едно е ясно – искат се някакви оставки. Без тях няма да мине.", прогнозира проф. Константинов. 

Той смята, че могат да бъдат предприети ясни стъпки за намаляване на социалното напрежение в страната. "Такава стъпка е обявяването на дата за предсрочни избори, като най-удачно би било те да се проведат заедно с изборите за Европарламент следващата година", каза Константинов.

Той заяви, че за всички трябва да е ясно, че под гражданския натиск в момента правителството трудно може да работи.
„С горещи емоции политика не се прави – политиката е прагматика. Тя е баланс на интереси, отстъпки и даже мръсна работа, ако искате. Дошъл е моментът да се направи компромис от всички страни в конфликта. Аз мисля, че компромисите от двете страни са ясни", заяви Константинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай