Командира и Надежда се събират след вота

Нейнски мълчи за съюз до 12 май

Командира и Надежда се събират след вота | StandartNews.com

Раздялата между Иван Костов и Надежда Нейнски може да не е окончателна. Двамата не успяха да се явят заедно на изборите, но има вероятност да се съберат след вота.

"Обещали сме си да продължим да вървим заедно след 12 май", призна лидерът на ДСБ в интервю за "Стандарт". Той обясни, че е силен привърженик на идеята за съюз с Надежда. Командира обеща да направи всичко възможно, за да "събере сините трохи". "Това е по-съществено от всичко останало, синият човек се радва", коментира Костов. "Стандарт" потърси отговор от Надежда Нейнски за подадената ръка от лидера на ДСБ. Тя обаче предпочете да запази мълчание. "Няма да коментирам нищо до изборите", лаконична бе Нейнски.

Според лидера на ДСБ коалициите в бъдещ парламент няма да бъдат решение. "Нито БСП, нито ГЕРБ, нито ДПС могат да направят коалиция. Затова следващата рецепта за управлението на България не е коалицията. Един от възможните изходи е програмен кабинет", каза Костов в Добрич. Той смята, че неспособността да се даде алтернатива е причината за липсата на ентусиазъм в кампанията. Според него със скандалите се цели да се намали политическата активност. "Няма откъде да дойде политическият патос нито в ГЕРБ, нито в БСП. ГЕРБ предричат, че наесен ще има нови избори, за да се саботира демократичният процес. Хората се демотивират, като знаят, че ще ходят на поправителен", каза още Командира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай