Кольо Колев: Петков и Василев са лепило за партиите

Новата формация ще вдигне избирателната активност на вота

Кольо Колев: Петков и Василев са лепило за партиите | StandartNews.com

„Новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев може да послужи за своеобразен мост, лепило или свързващ агент между отделните политически формации, заявяващи се като формации на промяната, които се изпокараха, разпръснаха и не успяха да реализират мечтите на хората”, коментира социологът Кольо Колев пред „Фокус“.

Собственикът на „Медиана“ смята, че новата формация ще усили избирателната активност на предстоящите избори. Според него хората търсят стабилно правителство на промяната, което да вдъхне надежда, че държавата ще се справи с кризите, но и да е по-смислено, по-разумна и по-малко крадливо.

„Преди това наблюдавахме безпрецедентно ниска избирателна активност, но съчетанието на двата избора значително ще повиши интереса към изборите и ще имаме изборен актив в порядъка до 3,5 млн. души“, смята Колев. По думите му, разочарованието на протестиращите през лятото се дължи на това, че избранниците им не можаха да излъчат правителство. „Това разочарование сега ще се излее към новата политическа формация“, коментира още той.

„Очевидно двамата нови играчи на политическата сцена  си дават сметка и диалогичността е в основата на поведението им“, посочва социологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай