Колко струва един депутат? Борисов заговори за колосални суми ДОПЪЛНЕНА

Това става пред очите на умните и красивите, каза лидерът на ГЕРБ

Колко струва един депутат? Борисов заговори за колосални суми ДОПЪЛНЕНА | StandartNews.com

Предлагат се колосални суми депутати да не влязат в залата за гласуването на новия проектокабинет на „Продължаваме промяната“. Толкова са се вкопчили във властта. Това обяви лидерът на ГЕРБ на извънреден брифинг в централата на партията.

Той показа "реалните социологии", позовавайки се от частичните местни избори от миналата седмица. Борисов показа гордо резултатите от вота за кмет на Нова Загора. Там кандидатът на ГЕРБ спечели на първи тур. 

Корумпират депутати, купуват по 10 хил. лв. на ден, на час, по апартаменти, по лаборатории. И това става пред очите на умните и красивите, каза още лидерът на ГЕРБ. Той обаче не изнесе конкретни данни за купуване на народни представители - на ГЕРБ или други. 

Един мой приятел от САЩ ми се обади и ми каза, че ще останем в историята като опозицията, която управлява. И за Северна Македония, и за бюджета, ние внесохме и решихме за посланиците. Ние не само ги атакувахме. Ние си мълчим за това, което знаем, заяви Борисов. 

"Освен пиари, друго не виждаме и не чуваме", коментира Борисов и темата с танкерите с втечнен газ и гръцката връзка за доставка на газ.

"Що се отнася до РСМ, учуден съм, че такива обиди ни нанасят на протестите си. Това означава, че сме били прави в подкрепата си за присъединяването им. Те ако продължат да наричат България фашистка, имат толкова възможности да спират, докато това се промени, така че можем да бъдем спокойни. Те казват, че ние се дължим като "тъмен балкански субект", но сега Европа като вижда какво правят, това работи за нас. А аз искам тези два балкански народа, тези съседи да се разбират", заяви Бойко Борисов.

Той коментира и въпроса за ковид добавката към пенсиите: "Наричах я тогава "мазнинка" за държавата. И бяхме казали, че те важат, докато трае ковид кризата. Защото този и с 300, и с 1000 лева еднакво купуват лекарствата и това се налагаше като социална мярка. И това бяха пари. Българите има много хубави поговорки: "Който нож вади, от нож умира". 

"Искат да се оттегля. Ами аз съм се оттеглил. И Кирил Петков се оттегли от партията, да дойде тук, ще му осигуря едно диванче. Толкова години съм бил на всякакви постове, изборни при това, с чудовищно мнозинство печеля. Че моето его и тщеславие отдавна-отдавна са задоволени. Стоя тук, за да им обясня къде продължават да грешат. Където успяхме да спасим бюджета, спасихме, но не всичко.

Така че въпросът с такива приказки определено е несъстоятелен. Никой не иска да говори с лидерите, а с по-слабите, да стават повече приказки. Ние искаме да има бързи решения, защото народът се плаши, усеща го с всичките си сетива, най-вече с джоба си", коментира още Борисов. 

"Относно репресиите - в Нова Загора са ходили при бизнесмени да ги заплашват да не участват за ГЕРБ в изборите. На Бойко Рашков ли да се оплача? Всичко се вижда. От техните машини. Репресията поражда, според Закона на Нютон, равно по сила и обратно въздействие", отбеляза още той.

Той коментира и отцепниците, напуснали ИТН и заяви, че "до вчера никой не им знаел имената" и били в парламента само благодарение на Слави Трифонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай