КНСБ: Провалът на кабинета е в здравеопазване и доходи

КНСБ: Провалът на кабинета е в здравеопазване и доходи | StandartNews.com

София. Провалът на кабинета на Пламен Орешарски е в няколко области. Единият е в здравеопазването – много ясен, тематичен проблем. Другият е в доходите – тематичен провал, но не е там, където някой се опитва да го види. Това каза председателят на КНСБ Пламен Димитров по време на срещата между синдикатите, работодателите и представители на ГЕРБ в Народното събрание.

Димитров смята, че финансите на държавата са стабилни, но ако политическото говорене и нестабилност продължават, те може да се дестабилизират.

Той призова ГЕРБ да излезе и да посочи законите, които е важно да бъдат приети.

„Гледната точка е една – как да стабилизираме държавата и следващото управление, което и да е то, да бъде по-успешно", подчерта Димитров.

"Забравихме ли къде отиде бюджетът за здраве в предишните години. Имаше допълнителни вноски, които отидоха в хазната. Забравихме ли, че беше планиран като този през 2013? Беше ясно, че ще има проблими и 10 000 души бяха пред парламента, когато се обсъждаше. Да сме забравили Пощите, "Напоителни системи", магистралите... Да не говорим, че 1000 души ще бъдат уволнени с новия Закон за МВР. Всички сме виновни, в това число и ние", заяви президентът на КНСБ.

По негови думи, "ако няма решение до 5 август за пенсиите, хиляди енергетици ще бъдат под прозорците на управляващите идната година, защото няма да имат пенсии".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай