Кметът на Пловдив посочи местното задкулисие

Здравко Димитров добави, че лоша дума за Бойко Борисов няма да каже

Кметът на Пловдив посочи местното задкулисие | StandartNews.com

Пловдивският кмет Здравко Димитров обяви вчера, че подава оставка като член на ГЕРБ. Той коментира пред бТВ, че не е търсил конфронтация, но има много проекти, които трябва да се довършат.

Това изказване идва на фона на призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов кметът на Пловдив да си тръгне от поста заради забавения строеж на стадион „Христо Ботев“. Димитров отхвърли обвиненията на Борисов. Той бе подкрепен от четирима свои заместници.

Кметът на Пловдив обясни, че общинският съвет е посочен от предшественика му Иван Тотев и той се опитвал с диалогичност и много балансиране да работи. "Никога не съм влизал в задкулисие", каза Зико.

Относно строежа на стадионите Димитров заяви, че парите не стигат. „За стадион „Ботев“ няма достатъчно пари. Бяха отпусни 25 милиона, тогава цената беше 53 милиона и трябваше държавата да се намеси, защото община Пловдив нямаше как да поеме всичко. Бяха отпуснати 25 милиона за стадион „Ботев“ и 12 милиона за стадион „Локомотив“. Пари за довършването на проектите докрай нямаше тогава. Търсим още начини за финансиране“, каза градоначалникът.

Димитров не каза дали ще се кандидатира отново за кмет на Пловдив - това не е тема на деня. Нека да мине малко време, защото всичко за мен дойде като гръм от ясно небе, коментира кметът на Пловдив. Той уточни, че не се чувства виновен.

Кметът добави, че лоша дума за Борисов няма да каже.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай