Кметът на Добрич стана лидер на партията на Меглена Кунева

Движение "България на гражданите" няма да участва в изборите на 2 април

Кметът на Добрич стана лидер на партията на Меглена Кунева | StandartNews.com

Петото национално събрание на „Движение България на гражданите" (ДБГ) избра Йордан Йорданов за председател на партията, съобщава пресцентърът на формацията, цитиран от Флагман.

От трибуната Йорданов оповести курса на ДБГ за следващите месеци: „Наша задача като партия ще бъде да затвърдим и отстояваме в България важната икономическа, културна и социална роля на регионите. Ние трябва да бъдем платформата, която обединява регионите и местните власти. Защото точно те са добавена стойност в процеса на европейската интеграция.“

Йордан Йорданов подчерта, че е време да променим начина на мислене за партийния живот в България. В този политически хаос единствените стабилни институции са местните власти. „Считам, че трябва да бъдем младежки амбициозни. Доста рани понесохме от своето израстване и затова сме разумни. Ние можем да бъдем онзи обединител център – дясно, от който България се нуждае.“

Приветствие към делегатите отправи Меглена Кунева. „Предстоят местни избори и решението ДБГ да се фокусира в тях е правилно“, коментира тя.

Димитър Делчев призова за запазване на почтеността и ценностите на справедливостта и демокрацията. „Предстоящите местни избори са важни както за ДБГ, така и за страната. За първи път от 33 години бъдещето на страната ни ще се определи от избори за кметове, а не за депутати. За първи път имаме шанс да градим държавата си отдолу нагоре, като истинска стабилна сграда“.

Йорданов беше избран единодушно от гласувалите делегати. Изборът потвърди факта, че „Движение България на гражданите“ ще има най-младия председател на политическа партия в България.

Йордан Йорданов е роден през 1987 г. в Добрич, завършил е икономика в УНСС и Schiller International University, САЩ, специалност MBA-International Business. Йорданов е кмет на Община град Добрич от 2015 г., се посочва още в прессъобщението.

ДБГ не се регистрира за участие в изборите на 2 април.

Йордан Йорданов заменя на председателския пост Димитър Делчев. Първи лидер на ДБГ бе Меглена Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай